Leacuri pentru suflet

Un suflet vesnic creator si cautator de frumos nu se va plictisi niciodata.

sâmbătă, 14 martie 2009

Set crosetat


Un set pentru Alexandra

20 de comentarii:

Ada spunea...

Senzational de frumos ... ne faci si noua unul ? :D

Diana C, spunea...

Cu mare drag! Ce culoare v-ar placea???

Luca și Luca spunea...

Draga Diana,
Felicitari pentru tehnica la care ai ajuns. Dupa cum am vazut, ai in spate doi ani de experienta.
Eu am inceput de curand sa invat croseta. Am o intrebare, as fi foarte recunoscatoare daca m-ai ajuta. Cum ziceam, sunt incepatoare... Iata si intrebarea (te rog sa nu razi): cand faci o floricica, dupa ce ai facut lantul care va fi centrul ei, cand faci primul rand (si pe urmatoarele) unde infigi croseta: in lantul de baza sau o treci pe sub el? Adica noul ochi/lant se prinde de restul materialului bagand croseta in mijlocul lantului de care se prinde sau doar trece pe sub lant (aducand firul din spate in fata, apoi lucrand ochiul etc). Imi este foarte neclar si, din pacate, nu am pe cine sa vad la lucru. Multumesc, sper sa ma fi exprimat destul de clar si sa poti sa-mi raspunzi.

Diana C, spunea...

Draga Andra, daca vrei sa inveti mai multe in ale crosetei, iti recomand forumul pe care activez de ceva vreme: www.lucrudemana.myforum.ro
Eu sunt admin si-ti voi permite accesul daca te inregistrezi cu acest nume (Andra). Din motive de liniste am ales sa facem forumul privat, asa ca nu primim membri noi decat cu recomandari. Intra acolo si-ti voi raspunde cu drag la toate intrebarile.
Trebuie sa citesc cu atentie ce ai vrut sa spui, ca, sincera sa fiu, la oboseala pe care o am acum, nu inteleg nimic:)...am recitit si cred ca am inteles...sunt 2 tehnici diferite...fie bagi croseta PRIN fiecare ochi de lant, fie IMBRACI lantul cu primul rand de ochiuri. Depinde de model. Imi spui ce model te intereseaza si-ti explic!

Luca și Luca spunea...

Multumesc mult pentru invitatie, oau, un forum si despre crosetat! Minunat!
Da, exact asta voiam sa intreb. Am vazut un model intr-o revista. Pot sa fac o poza si sa o pun pe forum.
Fug sa ma inregistrez!

Luca și Luca spunea...

M-am inregistrat cu Andrrra, pentru ca Andra era luat. Sunt foarte curioasa in legatura cu cele 51425 articole scrise deja acolo. Ma bucur foarte tare ca am gasit blogul tau!
Toate cele bune!

viataintreziduri spunea...

Buna seara! Am descoperit de curand vechea mea pasiune: crosetatul, insa mai am multe de invatat. M-am inregistrat pe forumul dvs. cu userul gavrilia si as fi bucuroasa daca m-ati primi si pe mine. Am doi copiii, insa fetitei as vrea sa ii fac o rochitica si nu ma prea pricep. Baitelului nu i-am facut decat o caciulita si o sepcuta. Multumesc mult!

Diana C, spunea...

Am activat contul tau! Te asteptam pe foum!

Daniela spunea...

Doamne , ce frumos crosetezi!!!! Ce bine ar ar sta si pe fetita mea de un an un costumas ca acesta...felicitari! mi-ar placea sa-l crosetez si eu..crosetatul e singurul lucru e mana care ma relaxeaza total.
Multumesc pentru vizita pe blogul meu :)

Daniela

Unknown spunea...

Draga Diana,

Felicitari pentru activitatea minunata pe care o ai si pentru modelele extrem de frumoase!
As dori si eu sa crosetez, stiu notiunile de baza, dar nu am modele.

Daca nu te superi, as dori sa ma ajuti.
As dori sa fac modele si pentru copii( am un baietel de 4ani) dar....incep ca apoi sa desfac deoarece e prea mare, nu se potriveste, nu stiu decat picioruse.....si ma dezarmez daca fac si desfac ( si asa timpul liber este foarte putin)

Multumesc anticicipat

Corina Dumitrescu

xena24 spunea...

buna ,va felicit pt lucrarile voastre deosebite fft frumoase, va rog ,cum ati realizat acea fustita?e fenomenal de frumoasa.

Diana C, spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Diana C, spunea...

Va invit pe forumul unde activez: www.lucrudemana.myforum.ro . Acolo veti gasi muuulte modele si explicatiile la toate obiectele crosetate de mine.

Va multumesc pentru cuvintele frumoase!!!

Unknown spunea...

Draga Diana,
Costumasul este nemaipomenit. Cand eram in scoala generala chiar imi placea sa tricotez/crosetez. Am facut cateva pulovere, fulare pentru mine si fratii mei, dar in timp s-au sters cunostintele dobandite la "atelier" (cum se numeau pe atunci orele de deprinderi practice). As dori sa revin asupra acestor indeletniciri, mai ales ca am doua fetite, iar hainutele din magazine nu ma multumesc intotdeauna, iar cele care ma incanta ca model ma dezumfla cu pretul. Rugamintea mea catre dumneata ar fi, daca se poate, sa-mi spui ce carti trebuie sa caut (manuale, reviste) in care sa gasesc explicat totul ca unui incepator! In speranta ca nu am deranjat, iti doresc spor la crearea multor "bijuterii" manuale.
Mirela

Diana C, spunea...

Avem un forum nou cu specific "lucru de mana"! Sunteti binevenite!
http://www.orangedesign.ro/mainideaur/

bialex75 spunea...

Draga Diana,
Te rog daca ma poti ajuta sa realizez un model la andrele, se numeste bradut bicolor, l-am gasit in revista "Lucru de mana" nr.20/toamna 2010, am incercat cu explicatiile din revista dar nu reusesc sa-l fac. Iti multumesc, sper ca poti sa mi-l explici.

georgiana spunea...

Draga Diana,

as vrea si eu sa am cont pe site ul lucru de mana, dar nu pot sa ma intrgistrez. Crosetez de cand eram micuta si as avea nevoie de modele, de inspiratie.. poti sa ma sfatuiesti / ajuti cum sa ma inregistrez?
Mersi anticipat!
Georgiana

Diana C, spunea...

Georgiana, cu ce nume te-ai inregistrat?

georgiana spunea...

Am reusit sa ma inregistrez si sa ma conectez! Multzumesc de raspuns!

Diana C, spunea...

Georgiana, abia acum am reusit si eu sa vad minunatiile de rochite lucrate de tine!!! Felicitari!!!